Branschernas, besökarnas och utställarnas önskemål är uppfyllda. Vårens mässor blev en succé och nu är det klart att Elmia Automation och Elmia Svets och Fogningsteknik återkommer till Jönköping 6–9 maj 2014.

I våras genomförde Elmia en av sina största mässatsningar någonsin när Elmia Automation och Elmia Svets och Fogningsteknik arrangerades parallellt med Elmia Polymer. Och gensvaret var fantastiskt – mässorna lockade större publik än förväntat, gångarna var fulla av aktivitet och mängder av affärer började redan på mässgolvet.

Nu är det klart att Elmia Automation och Elmia Svets och Fogningsteknik kommer tillbaka både 2014 och 2016.
– Vi har fått mycket positiv respons och nu ska vi ta mässorna vidare mot framtiden. Vi ska även fortsättningsvis vara branschens ledande marknadsplats för att knyta nya kontakter och skapa affärer, säger Lina Kåvestam, projektledare Elmia.

Ulf Helles, divisionschef på Bosch Rexroth AB som ställde ut och hade en av de största montrarna på Elmia Automation, är glad över att mässan återkommer.
– Det var en kanonmässa för oss med rätt utställare och stor fokus på automation. Vi gjorde mycket affärer och skapade många kundkontakter som vi senare har följt upp. Vi har redan sett klart försäljningsresultat hos de kunder som besökte montern, säger Ulf Helles, som också representerar Svenska Automationsgruppen, samarbetspartner till Elmia Automation.

Mathias Lundin är vd för branschorganisationen Svetskommissionen, som är samarbetspartner till Elmia Svets och Fogningsteknik. Han blev övertygad om en fortsättning när han märkte branschens positiva reaktioner på vårens mässa.
– Mässan blev en succé både bland våra medlemmar och branschen. Det är viktigt att skapa en mötesplats för leverantörer och tillverkande företag för att nätverka, utbyta tekniska lösningar och bygga tilltro till bra leverantörer, säger han.

Att Elmia Svets och Fogningsteknik återigen kommer att arrangeras samtidigt som Elmia Automation ser han som naturligt.
– Det finns en självklar koppling mellan automation och svets. Uppemot en tredjedel av de robotiserade industriprocesserna ingår i en svetsprocess.

Fakta

Elmia Automation 2012
Besökssiffra: 7 497
Utställarantal: 113

Elmia Svets och Fogningsteknik 2012
Besökssiffra: 6 191
Utställarantal: 73